JÆRBU gjødselpumper

Jærbu gjødselpumper startet produksjonen i 1984 og ble først solgt gjennom Felleskjøpet i flere år, og deretter A-K Maskiner. I februar 2001 startet vi med direktesalg av pumper til den norske bonden. Ved å selge direkte, uten fordyrende mellomledd, kunne vi redusere prisen til deg som kunde med gjennomsnittlig 40 % i forhold til tidligere. Vi har i løpet av over 30 år levert flere tusen gjødselpumper til den norske bonden.

Siden 1938

Ole Nord-Varhaug startet egen virksomhet i 1938. Bokstaven G ble etter hvert tatt i bruk for ikke å bli forvekslet med navnebroren i bygda. Ole drev som smed til å begynne med, men startet produksjon av potetopptakere med merkenavnet Jærbu i andre halvdel av 1940-tallet.

Selv om det fulle firmanavnet er Ole G Nord-Varhaug & Co a.s, blir vi kalt Ole G. Vi er i dag en livskraftig bedrift med rundt 15 medarbeidere og tilholdssted på Varhaug på Jæren.

Tradisjonelt har vi vært sterkt knyttet til produksjon av landbruksteknologi. Men solid kompetanse og sentral beliggenhet har også skaffet oss betydelige oppdragsmengder for maritim, oljerelatert og landbasert industri med kunder og leveranser både i og utenfor Norge.

Våre spesialområder er sveising, platearbeid, valsing, skjærebrenning, bore– og fresearbeid, alt utført av dyktige medarbeidere. En meget fleksibel og moderne maskinpark gjør at vi kan påta oss store og varierte oppdrag, enten det gjelder komponenter med store dimensjoner, eller mindre serieproduksjon.

 

Våre sterke sider

Vi har kapasitet til mye

Plate- og sveiseavdelingen utgjør 1400 kvm, maskineringsavdelingen 900 kvm. Dessuten har vi fullrobotisert herdeanlegg hvor vi benytter en lokalutviklet og verdenskjent herdeprosess. Vi har lagerhall på 550 kvm og et stort utendørs stållager som sikrer god materialtilgang og lagringsplass i forbindelse med større prosjekter. I tillegg til egen kapasitet samarbeider vi tett med 15 andre lokale mekaniske bedrifter gjennom Alloyance.

Fleksibilitet – det er ikke mye vi må si nei til.

Det er ikke mye vi må si nei til. Vår allsidige maskinpark og erfarne medarbeidere håndterer det meste av tyngre plate-, sveise- og maskineringsoppdrag. I samarbeid med store kunder har vi også investert i robotanlegg for serieproduksjon og herding. Vi bruker den unike og verdenskjente herdeprosessen som Kverneland as utviklet, og som har gitt lokalprodusert landbruksutstyr godt renomme over hele verden gjennom flere tiår.

Fokus på kvalitet

Lang erfaring og fokus på kvalitet har også gjort oss i stand til å foreslå produktforbedringer for kundene våre, gjerne slik at produktene både blir sterkere og rimeligere. Det blir satt pris på.